Η οδός του Χριστού

Στο Λόγο του Θεού όταν γίνεται αναφορά για το λαό του Θεού, τις περισσότερες φορές συναντάμε εκφράσεις όπως, «η εκκλησία του Χριστού» (Ρωμαίους 16:16), «η εκκλησία του Θεού» (Α' Κορινθίους 1:2), «το σώμα του Χριστού» (Εφεσίους 1:22-23), «ο ναός του Θεού» (Α' Κορινθίους 3:16), «η νύμφη του Χριστού» (Αποκάλυψη 19:7-8, 22:17)… κ.α.

Read More

Οι μέγιστες και πολύτιμες επαγγελίες

Διαβάζουμε στη Γραφή ότι ο Θεός εκτός από τις οδηγίες, τις προτροπές και τις εντολές που δίνει για την Πνευματική ζωή των πιστών σύμφωνα με το θέλημά Του, δίνει και πολλές υποσχέσεις και επαγγελίες για την αιώνια ζωή και ευλογία του λαού Του.

Read More

Έγερση από τον ύπνο! (Μέρος Γ´)

«…Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι» (Α' Θεσσαλονικείς 5:6)

Είδαμε στα προηγούμενα μέρη (Α´ και Β´) και ειδικότερα στα εδάφια της προς Ρωμαίους επιστολής 13:11-14 πως μολονότι Πνευματική πορεία του Χριστιανού μπορεί να περάσει από σημεία ή περιόδους αστοχίας, κούρασης αδιαφορίας κλπ, υπάρχει πάντοτε ελπίδα και δυνατότητα για επιστροφή και νέο ξεκίνημα.

Read More

Έγερση από τον ύπνο! (Μέρος Β´)

«…Άρα, λοιπόν, ας μη κοιμόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι» (Α' Θεσσαλονικείς 5:6)

Στο Λόγο του Θεού διαβάζουμε ότι είναι ενδεχόμενο για έναν Πνευματικό και δραστήριο Χριστιανό ή μια ολόκληρη εκκλησία να διανύσει περιόδους χαλαρότητας, χλιαρότητας, κόπωσης, έλλειψης ζήλου, απάθειας και αδιαφορίας που συνήθως εκδηλώνεται με τη μορφή μιας πρώιμης και αδικαιολόγητης επανάπαυσης.

Read More