Νέα αρχή με την παρουσία του Κυρίου

«Η παρουσία μου θα έρθει μαζί σου, και θα σου δώσω ανάπαυση» (Έξοδος 33:14)

Η χριστιανική ζωή είναι μια ζωή πίστης και ο άνθρωπος του Θεού με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος μαθαίνει να αντιλαμβάνεται το θέλημα του Θεού και τις ευλογίες που έχει χαρίσει ο Θεός στα παιδιά Του (βλ. Ρωμαίους 12:2, Α' Κορινθίους 2:12). Στη Γραφή διαβάζουμε ότι ο Θεός επιθυμεί να είναι μαζί με τον πιστό σε κάθε σημείο της πορείας του.

Read More

Ανατολή από τον ουρανό

«Εγώ φως ήρθα στον κόσμο, για να μη μείνει μέσα στο σκοτάδι καθένας που πιστεύει σε μένα» (Ιωάννης 12:46)

Τα γεγονότα σχετικά με τη γέννηση του Ιησού Χριστού είναι θαυμαστά και περιγράφονται στην Αγία Γραφή με απλό και άμεσο τρόπο (Ματθαίος κεφ. 1, Λουκάς κεφ. 1,2).

Read More

Τα σπλάχνα του Χριστού

«Σε όλες τις θλίψεις τους θλιβόταν, και ο άγγελος της παρουσίας του τους έσωσε στην αγάπη του και στην ευσπλαχνία του» (Ησαΐας 63:9)

Στην επίγεια παρουσία Του ο Χριστός επέδειξε έναν πλούτο συναισθημάτων όπως χαρά, λύπη, αγαλλίαση, αδημονία, στενοχώρια, οργή κ.α.. Δεσπόζουσα θέση όμως μεταξύ των συναισθημάτων του Κυρίου είχε η φιλευσπλαχνία Του. Αναγνωρίζοντας κανείς στη Γραφή τις περιπτώσεις που πραγματικά κίνησαν τα σπλάχνα του Χριστού μπορεί να έχει θάρρος και βέβαιη ελπίδα ότι ο -αιώνια ίδιος (Εβραίους 13:8)- Χριστός νοιάζεται και για τις δικές του δυσκολίες. Μερικές από τις περιπτώσεις που ανέδειξαν τη φιλευσπλαχνία του Χριστού ήταν…

Read More

Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει

«Αν, λοιπόν, ο Υιός σας ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» (Ιωάννης 8:36)

Διαβάζουμε στη Γραφή ότι ο Ιησούς Χριστός έλεγε στους Ιουδαίους που είχαν πιστέψει σ' αυτόν, «Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης 8:31-32). Τι είναι όμως αλήθεια και από τι ελευθερώνει;

Read More

Ετοιμάσου να συναντήσεις τον Θεό σου (Μέρος Β´)

«…επιμεληθείτε να βρεθείτε μπροστά του με ειρήνη, χωρίς κηλίδα και χωρίς ψεγάδι» (Β' Πέτρου 3:14)

Είναι αναπόφευκτο ότι όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα συναντήσουν τον Δημιουργό Τους και ο Λόγος του Θεού ασχολείται εκτενώς με το να προετοιμάσει τις συνθήκες ώστε αυτή η συνάντηση να αποβεί προς ευλογία για τον άνθρωπο και δόξα για τον Θεό.

Read More