Ανατολή από τον ουρανό

«Εγώ φως ήρθα στον κόσμο, για να μη μείνει μέσα στο σκοτάδι καθένας που πιστεύει σε μένα» (Ιωάννης 12:46)

Τα γεγονότα σχετικά με τη γέννηση του Ιησού Χριστού είναι θαυμαστά και περιγράφονται στην Αγία Γραφή με απλό και άμεσο τρόπο (Ματθαίος κεφ. 1, Λουκάς κεφ. 1,2).

Read More

Τα σπλάχνα του Χριστού

«Σε όλες τις θλίψεις τους θλιβόταν, και ο άγγελος της παρουσίας του τους έσωσε στην αγάπη του και στην ευσπλαχνία του» (Ησαΐας 63:9)

Στην επίγεια παρουσία Του ο Χριστός επέδειξε έναν πλούτο συναισθημάτων όπως χαρά, λύπη, αγαλλίαση, αδημονία, στενοχώρια, οργή κ.α.. Δεσπόζουσα θέση όμως μεταξύ των συναισθημάτων του Κυρίου είχε η φιλευσπλαχνία Του. Αναγνωρίζοντας κανείς στη Γραφή τις περιπτώσεις που πραγματικά κίνησαν τα σπλάχνα του Χριστού μπορεί να έχει θάρρος και βέβαιη ελπίδα ότι ο -αιώνια ίδιος (Εβραίους 13:8)- Χριστός νοιάζεται και για τις δικές του δυσκολίες. Μερικές από τις περιπτώσεις που ανέδειξαν τη φιλευσπλαχνία του Χριστού ήταν…

Read More

Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει

«Αν, λοιπόν, ο Υιός σας ελευθερώσει, θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» (Ιωάννης 8:36)

Διαβάζουμε στη Γραφή ότι ο Ιησούς Χριστός έλεγε στους Ιουδαίους που είχαν πιστέψει σ' αυτόν, «Αν εσείς μείνετε στον δικό μου λόγο, είστε αληθινά μαθητές μου και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάννης 8:31-32). Τι είναι όμως αλήθεια και από τι ελευθερώνει;

Read More

Ετοιμάσου να συναντήσεις τον Θεό σου (Μέρος Β´)

«…επιμεληθείτε να βρεθείτε μπροστά του με ειρήνη, χωρίς κηλίδα και χωρίς ψεγάδι» (Β' Πέτρου 3:14)

Είναι αναπόφευκτο ότι όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα συναντήσουν τον Δημιουργό Τους και ο Λόγος του Θεού ασχολείται εκτενώς με το να προετοιμάσει τις συνθήκες ώστε αυτή η συνάντηση να αποβεί προς ευλογία για τον άνθρωπο και δόξα για τον Θεό.

Read More

Ετοιμάσου να συναντήσεις τον Θεό σου (Μέρος Α´)

«Διά τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι…» (Ματθαίος 24:44)

Ο Χριστιανισμός δεν είναι μια συλλογή ηθικοπλαστικών κειμένων ενός σοφού δασκάλου/ηγέτη αλλά η κορύφωση, αποκάλυψη και εφαρμογή ενός σχεδίου αγάπης, θυσίας και μυστηριώδους σοφίας που με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μπορεί να οδηγήσει κάθε άνθρωπο στην αποκατάστασή του στην ευλογημένη παρουσία του δημιουργού του, όταν τον συναντήσει ξανά.

Read More